CherryPolaw 發表於 2011-08-02
產品評分
外觀: 功效: 舒適度:
持久度: 抵買度:
用後感
我近呢個幾月先知,原來有個叫Lady Qooza的平台,又係可以睇到同SHARES D女人嘢,同埋原來佢都有新產品比人試用,咁啱見到有個叫"Welcome Summer!Gly Derm ® 打造水感白滑肌體驗",就立即報嚟試吓,點知中咗,真係要多謝Lady Qooza比呢個機會我!
 
美白係我近呢兩年的目標,因為年紀開始愈大,臉上的種種問題亦開始浮現,色斑、膚色不均更加係我的頭號殺手!用過好多美白產品都唔得,所以今次有機會比我試吓"Gly Derm® G-WHITE Aqua Booster Cream",簡直係一大喜訊!
 
可能大家對Gly Derm®呢隻牌子應該唔多熟識,而家等我嚟介紹吓佢ga背景先:
Gly Derm®是美國領先医學美容品牌,首個AHA果酸煥膚系列由美國著名皮膚科專科医生Dr. Marvin E. Klein所研發,多年來領導美國医學美容市塲,廣為医生所推薦及使用。
而針對亞洲區氣候及當地人的皮膚特質,Gly Derm® 特別研發適合亞洲人之護膚產品系列,其創新的水潤及美白配方結合高效天然萃取精華及微分子滲透技術,能有效注入皮膚底層,帶動肌膚更新能量。
 
原來Gly Derm®係一個医學牌子!
 
 
而我今次試用的是Gly Derm® G-WHITE Aqua Booster Cream - 50g ($398.00)
 
售賣點:皮膚專科、指定医務所及医學美容中心
查詢電話:3605 5811
 
 
產品特色:
 
- 獨特水凝轉化科技,使大量嫩白保濕因子接觸肌膚後瞬間轉成水狀因子,迅速滲透肌膚底層,持久展現水潤膚質。
 
- 複合抗氧化及美白配方有效抑制黑色素,改善暗沉膚色,提昇肌膚明亮度。
 
- 多重天然植物萃取精華高效修復受損細胞,發揮抗衰老功效。
 
 
主要成份:
桑白皮萃取精華、蘆薈萃取精華、玫瑰果籽油、蒲桃葉萃取精華、傳明酸、微脂囊維他命C (MAP) 及 GIGAWHITETM
 
 
一開支Gly Derm® G-WHITE Aqua Booster Cream d味又幾好喎,夠曬清淡,至怕d搽面係一大浸香味,因為如果香味太勁,即係落咗好多香料!搽得多都覺對唔住自己皮膚。
 
 
搽上手嚟試吓先,質感係較CREAM GEL,但都好水潤,亦都好快吸收咗,真係一d都唔笠!
 
 
使用方法:
每天早晚潔面及使用化妝水後使用,取適量均勻塗抺於全臉,輕輕按摩至完全吸收。
 
我就分咗五點嚟搽,再按摩至完全吸收為止。
 
 
搽完個感覺真係幾好喎,吸收曬,夠水潤,但又潤而不膩,之前試過用完某d大牌子的美白保濕霜,用完第二朝瞓醒覺,總覺得塊面有點乾,好忟忟緊的感覺,但用完Gly Derm® G-WHITE Aqua Booster Cream 到咗第二朝起身,都仲有水潤的感覺!正!同埋用咗20日,我覺得我臉上的色斑亦都淡色咗,同臉色均勻咗,冇之前咁黃同唔均勻。
 
 
估唔到Gly Derm®送的化蛦U內,仲內有筍嘢,有價值$198.00的試用裝,有搽眼,精華、mask同一個小的Gly Derm® G-WHITE Aqua Booster Cream﹐好嘢,估唔到可以試曬成臉的嘢!
 
 
Gly Derm® 除咗有G-WHITE Series外,仲有一個保濕水嫩系列的!有興趣不妨可以打去代理:INVIDA (HONG KONG) LTD.,度問吓,電話:3605 5811,電郵:[email protected]