ErikoYeung 發表於 2011-05-09
產品評分
功效: 舒適度: 抵買度:
用後感

FRESHLOOK® 星鑽Con 閃亮試戴體驗分享 分類: Glasses & Contact L...

有時做野影相,為左令到雙眼更有神都會選擇戴CON! ☆☆

當然也有一部分原因係因為我有少少近視la~~

而講到我最愛o既con呢就當然係FRESHLOOK® COLORBLENDS o既 brown la!   wз⑦ヱソгみЬヤユヵ⑦899-繴曖@ペ素材wз⑦ヱソワьワьヤユヵ⑦1100-繴曖@ペ素材wз⑦ヱソワьワьヤユヵ⑦1100-繴曖@ペ素材

因為貪佢個色夠自然~而且唔會太大lor~~(如下圖)

不過呢~~FRESHLOOK® COLORBLENDS o既 brown就只有2 weeks~

[[FRESHLOOK® COLORBLENDS 亦都有one-day~不過只有瑪瑙啡、灰月石、藍玉髓、綠幽靈4色]]

有時要清洗都幾麻煩ga!亦都好難避免鏡片上有d蛋白質or 沉澱物!

加上2weeks o既保濕當然亦都冇one-day o既戴得咁舒服la! >ω<

 不過它還是我的最愛喔!!地位冇人能及!!哈哈

而今次試戴o既亦都係FRESHLOOK® 既con~不過係星鑽Con!!  

相關資料:


FRESHLOOK® 星鑽CON鏡片採用革命性的雙層刻印技術,外環顏色以深棕褐色及紫黑色的獨特色調糅合而成,加上獨有的星鑽圖案設計,令鏡片外環顏色與虹膜不著痕跡地融為一體,加強眼球色彩層次感,完美地放大及修飾亞洲人的眼瞳輪廓,締造自然亮大效果。

此外,FRESHLOOK®星鑽CON 以專利的 LightstreamTM光速科技製造,能把色素鎖定於鏡片內層之間,避免直接接觸眼睛,安全舒適。

更佳中心定位 更貼服眼球
FRESHLOOK® 星鑽CON 的鏡片設計比其他每日即棄美眸鏡片品牌更為貼服眼球,任何時候都能緊貼眼睛同步轉動,完美隱藏令用家雙眼動人的秘密,同時亦可避免出現鏡片移位的尷尬情況。

獨有眨眼啟動保濕科技,全日感受水漾舒適
市面上很多美眸鏡片,戴上短時間就會令雙眼感到乾涸不適。全新FRESHLOOK®星鑽CON 採用獨有的眨眼啟動AquaReleaseTM  保濕因子技術,令雙眼時刻保持滋潤,全日感受水漾舒適。每次眨眼時,上眼瞼的動作會自然地擠壓鏡片,令適量的AquaReleaseTM 保濕因子由鏡片釋放,在鏡片形成濕潤薄膜,時刻滋潤雙眼。

與此同時,產品於德國製造,品質絕對有保證之餘FRESHLOOK®星鑽CON使用方法簡單方便,無需清洗消毒,即開即用。由於每天更換全新鏡片,可避免鏡片上蛋白質及沉澱物的形成,令雙眼更健康舒適。 

http://www.freshlook.com.hk/

試戴 - 效果圖 ゚:.。+゚

按下檢視原圖

其實之前都有用過其他牌子o既one-day con~不過就成日會有『移位』既情況出現*

但係FRESHLOOK®星鑽CON就冇e個情況出現喇~

而且保濕度亦都非常好~~平時戴con幾個鐘之後就會好乾好唔舒服~~就要滴眼藥水*

不過試戴當日戴住佢做左幾個鐘頭野~返到home都仍然冇乜乾涸既感覺!!讚讚!!

加上佢係one-day con e點就最岩我e d 懶人~haha!!

一來唔洗晚晚洗con咁麻煩~返到home都累死喇~仲要洗con!

二來亦解決左有時洗唔乾淨,戴落左先發覺鏡片上會有蛋白質或沉澱物白左一點o既問題呢~!!

 

小貼示 : 

戴FRESHLOOK®星鑽CON時一定要淡妝~不能夠用太深色既眼妝!!!

否則就會太誇張~效果亦都冇咁靚ga喇!!

好似我上面既相相為例la,我係冇化眼影ga!

戴FRESHLOOK®星鑽CON既秘訣就係黑色眼線+睫毛液就ok~

必要時亦可以用淡色眼影o既!再係眼頭加少少銀白色就成個人精神哂啦 ^ω^